پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع):
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر به مناسبت روز بزرگداشت شیخ صدوق در ویژه برنامه ای که به همین مناسبت در مقبره آن عالم جلیل القدر برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخته و با بیان این که شیخ کلینی و شیخ صدوق از شخصیت های ممتاز و برجسته عالم تشیع هستند، اظهار داشت: این دو شخصیت حق بزرگی به گردن شیعه و بلاد اسلامی دارند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به شخصیت شیخ صدوق یادآور شد: مرحوم شیخ صدوق شخصیت علمی بسیار برجسته ای داشت. پدر و خاندان ایشان در قم بسیار اثر گذار بودند و در میان شیعیان نقش محوری داشتند و مخصوصا پدر شیخ صدوق از علم و دانش ممتازی برخوردار بود به حدی که حدود 200 کتاب تالیف کرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با بیان روایتی از نحوه به دنیا آمدن شیخ صدوق، اظهار داشت: مرحوم شیخ صدوق با توجه به این که پدر ایشان تا سن 50 سالگی دارای اولاد نشده بود، با ارائه درخواست به حسین بن روح نوبختی نائب سوم امام عصر (عج) برای دعا کردن حضرت جهت فرزند دار شدن ایشان و با دعای امام زمان(عج) به دنیا می آید.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث با بیان این که مرحوم شیخ صدوق در مدت عمر شریف خود که حدود 70 تا 75 سال ذکر شده، توانست حدود 300 کتاب تالیف کند، تصریح کرد: ایشان سفرهای متعددی داشت و در طول این سفرها به نقل از مرحوم ربانی شیرازی که در مقدمه معانی الاخبار شیخ صدوق آورده است از محضر 252 استاد کسب علم کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با بیان این که شیخ صدوق با توجه به نیازهای روز زمان خود کتاب هایی را تالیف کرد به کتاب "کمال الدین" اشاره کرد و یاد آور شد: این کتاب با توجه به شبهاتی که در سفر ایشان به نیشابور در مورد امام زمان (عج) مطرح شده بود، توسط ایشان تالیف شد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به کتاب "من لایحضره الفقیه" شیخ صدوق آن را یکی از کتب اربعه شیعه و بسیار مهم توصیف کرد و اظهار داشت: این کتاب در نوع خود کم نظیر است و هم اکنون نیز در موسسه دارالحدیث در قم گروهی از علما در حال تحقیق این کتاب هستند که امید است به زودی چاپ و منتشر شود.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به کتاب های تالیف شده توسط شیخ صدوق همچون "خصال "، "توحید"، "ثواب الاعمال و عقاب الاعمال"، "معانی الاخبار" و "عیون الاخبار الرضا" تصریح کرد: این کتب از تنوع و جامعیت آثار شیخ صدوق حکایت دارد و در عین حال از کتاب هایی است که در میان مردم غریب است و لازم است ائمه محترم جماعات و روحانیون با بیان احادیث و روایات این کتاب ها، آن ها را به مردم معرفی کنند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با بیان این که مرحوم شیخ صدوق در قرن چهارم هجری زندگی می کرد و در آن دوران امکانات و حتی کتاب به اندازه کافی وجود نداشت، اظهار داشت: جای تعجب است که ایشان چگونه در مدت عمر خود توانسته حدود 300 کتاب تالیف کند و در زندگی و آثار ایشان برکاتی وجود دارد که باید ماه ها و سال ها روی آن کار کنیم تا شخصیت نورانی این عالم و فقیه شیعه بیشتر مورد توجه مردم قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر شخصیت هایی مانند شیخ کلینی و شیخ صدوق را از ذخایر علمی و معنوی ری معرفی کرد و یادآور شد : در موسسه دارالحدیث بخشی به عنوان ری شناسی ایجاد شده تا برای شناسایی بیشتر این شخصیت های دینی کتاب هایی نوشته شود و جا دارد در آموزش و پرورش و دانشگاه های کشور در این مورد کارهای موثری صورت پذیرد تا مردم بیشتر با این شخصیتها آشنا شوند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با یادآوری این نکته که قبل از انقلاب اسلامی در حوزه حدیث و روایات کارهای مهم و اثرگذار کمتر تولید شده، اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری و توجه مرحوم آیتالله ری شهری کارهای مهمی در این عرصه تولید گردیده و تا کنون حدود 700 اثر در حوزه حدیث و علوم حدیث منتشر شده است.