پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در جلسه همانديشی هيئات مسلميه که در تالار شیخ صدوق(ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخته و با اشاره به اهمیت و ثواب گریه و عزاداری برای امام حسین (ع) اظهار داشت: در روایتی از حضرت امام سجاد (ع) آمده است که افرادی که در مصیبت امام حسین (ع) گریان می شوند، خداوند متعال برای آنها در بهشت غرفه هایی قرار می دهد که تا مدت ها در آن اسکان و مورد پذیرایی حق تعالی قرار می گیرند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) در خصوص ثواب سرودن شعر در رثای حضرت امام حسین (ع) با اشاره به روایتی از ائمه اطهار علیهم السلام، خاطر نشان کرد: در این روایت آمده است که اگر فردی شعری بسراید که خود و 10 نفر را به گریه درآورد و به خاطر مظلومیت اهل بیت اشک از چشمانشان جاری شود، خداوند متعال برای آنها بهشت را مقرر خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با بیان این نکته که چرا باید ذکر مصیبت اهل بیت علیهم السلام با آن همه تاکیدات و اثرگذاری را تبدیل به کاری کنیم که به جای ثواب، مورد عقاب قرار بگیریم، به بیان موضوع آفات عزاداری از دیدگاه بزرگان دین پرداخت و با اشاره به مساله تحریف در هدف امام حسین(ع) به عنوان یکی از آفات در عزاداری ها، یاد آور شد: هدف از قیام آن حضرت نجات مردم از جهالت و گمراهی بود و وظیفه ما در جلسات عزاداری باید به گونه ای باشد که مردم با معارف دین بیشتر آشنا شوند اما متاسفانه عده ای با تحریف اهداف قیام آن حضرت، مسائلی را بیان می کنند که با اهداف والای قیام عاشورا مغایرت دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) یکی دیگر از آفات مراسم عزاداری اهل بیت علیهم السلام را استفاده از منابع غیرمعتبر در سخنرانی ها و ذکر مصیبت ها برشمرد و با اشاره به تذکر بزرگان دین از جمله مرحوم حاجی نوری در لؤلؤ و مرجان و مرحوم شهید مطهری در حماسه حسینی و مرحوم حاج شیخ عباس قمی در منتهی الآمال، تصریح کرد: ذکر مصائب اهل بیت علیهم السلام باید از منابع موثق نقل شود و نباید به شنیده ها اکتفا کرد و بیان نقل های ضعیف و بی سند، عزاداری ها را از حقیقت عاشورا دور می کند. از قول مرحوم آخوند خراسانی از مراجع بزرگ شیعه و صاحب "کفایه" نقل شده که فرمود: به آنها که به دنبال روضه نشنیده می روند بروند روضه های معتبر را پیدا کنند که احدی آنها را نشنیده است.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر گزارش های ذلت بار از حادثه کربلا را از دیگر آفات عزاداری ها ذکر کرد و اظهار داشت: اگر قرار بود امام حسین (ع) در واقعه کربلا ذلت را بپذیرد، دیگر حادثه ای کربلا بوجود نمی آمد. حسین بن علی(ع) خود تاکید کرده اند که من هرگز ذلت را نخواهم پذیرفت و متاسفانه در برخی ذکر مصیبت ها نقل می شود که آن حضرت در آخرین لحظات از دشمن طلب آب کرده در حالی که طبق روایات صحیح که شهید مطهری هم روی آن تاکید کرده، آخرین توصیه آن حضرت به پیروان ابو سفیان این بوده که اگر دین ندارید، لااقل آزاد مرد باشید.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث مساله غلو، دروغ و بدعت در نحوه عزاداری ها را از دیگر آفات برشمرد و با اشاره به توصیه های مرحوم شیخ عباس قمی در "منتهی الآمال" یادآور شد: ایشان به شیعیان و بخصوص ذاکرین توصیه کرده اند که در سوگواری های اهل بیت به گونه ای عمل کنند که نواصب نتوانند سوء استفاده کرده و در نتیجه علیه شیعیان تبلیغ منفی صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر استفاده از سبک ترانه و غنا در عزاداری ها را مغایر با توصیه های بزرگان دین خواند و در مورد استفاده از اکاذیب و روایات ضعیف در عزاداری ها خاطر نشان کرد: تا در مورد چیزی یقین پیدا نکردیم نباید آن را نقل کنیم زیرا در غیر این صورت به جای ثواب مرتکب گناه خواهیم شد و در نتیجه مورد مواخذه هم قرار خواهیم گرفت.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با تاکید بر این که نباید مراسم عزاداری اهل بیت علیهم السلام به ریا آلوده شود، یادآور شد: ریا باعث می شود که تمام پاداش ها از بین برود. روضه خوانی و همه امور ما باید برای رضای خدا باشد و نباید به خاطر خوشایند دیگران اعمال خود را باطل کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به توصیه مرحوم شیخ عباس قمی در منتهی الامال، یاد آور شد: آن مرحوم در کتاب خود با اشاره به روایتی از ائمه علیهم السلام آورده است که حق تعالی لعنت خود را برای کاذبین قرار داده و همچنین هفتاد هزار ملک شخص دروغگو را لعنت می کنند و در ادامه تاکید شده که آن دروغ چه دارای مفسده باشد و چه نباشد فرقی ندارد و همچنین آمده است که اگر نسبت دروغ به اهل بیت داده شود گناه آن به مراتب بیشتر خواهد بود.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با تاکید بر این که طبق روایات نباید در گفته های خود به شنیده ها اکتفا کنیم به ذاکرین اهل بیت علیهم السلام توصیه کرد: در ذکر مصیبت ها به کتب معتبر مراجعه کنید و همچنین مستمعین هم باید در برابر بدعت ها و شنیدن احادیث و نقل های غیر معتبر حساسیت نشان دهند تا آنها هم مرتکب گناه نشوند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر در پایان با اشاره به قدمت برگزاری مراسم مسلمیه در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) تاکید کرد: باید این مراسم روز به روز بهتر برگزار شود و طبق فرمایش اهل بیت علیهم السلام کاری کنیم که مردم ائمه را دوست داشته باشند و آن قدر مظلومیت در جریان کربلا زیاد است که بدون هیچ پیرایه ای کافی است ذاکرین اهل بیت آنها را بیان کنند و بی شک مردم از این مصیبت ها محزون و گریان می شوند، چرا که این امر، خیر دنیا و آخرت را در پیش خواهد داشت.