پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
پنجاه و چهارمین نشست کارگروه قرآنی و فرهنگی اعتاب مقدسه کشور به میزبانی حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) شیراز با موضوعاتی نظیر بررسی طرح «من قرآن را دوست دارم» و هماندیشی در خصوص فعالیت قرآنی اعتاب مقدسه ویژه ماه محرم برگزار شد.
به گزارش اداره کل تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، پنجاه و چهارمین نشست کارگروه قرآنی و فرهنگی اعتاب مقدسه کشور، به میزبانی حرم مطهر شاهچراغ(ع) با حضور نمایندگان حرمهای مطهر حضرت معصومه(س)، حضرت امام رضا(ع)، حضرت احمدبن موسی(ع)، حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و مسجد مقدس جمکران به همراه نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه کشور برگزار شد.
خادم القرآن عباس سلیمی، رئیس کارگروه قرآنی اعتاب مقدسه در ابتدای جلسه، اطهار داشت: ابتکارات خوبی در راستای فعالیتهای قرآنی حرم شاهچراغ(ع) انجام شده است و طی دو روز گذشته نیز یکی از محافل قرآنی با محور محکومیت حرکت ننگین دولت سوئد در این حرم مطهر برگزار شد و همچنین اقدامات فرهنگی شایسته ای در راستای محکومیت این حرکت ننگین توسط مردم شیراز صورت گرفت.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات فرهنگی ـ قرآنی به صورت هفتگی در حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع)، افزود: باتوجه به نامگذاری آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) با عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی توسط رهبر معظم انقلاب، مسئولیت قرآنی و فرهنگی این آستان سنگین تر خواهد بود.
رئیس کارگروه قرآنی و فرهنگی اعتاب مقدسه ادامه داد: با تدابیر خوب استاندار فارس و تولیت آستان شاهچراغ(ع) در حمایت از فعالیت های قرآنی، یقیناً فعالیتهای فرهنگی ـ مذهبی در شهر شیراز گسترش پیدا خواهد کرد.
این پیشکسوت قرآنی تأکید کرد: در کنار آموزشهای علوم قرآنی باید به معارف قرآنی نیز اهتمام ویژه داشته باشیم و تنها در آن زمان است که میتوانیم بگوییم به وظایف خود عمل کردهایم، بنابراین توسعه معارف قرآنی که باعث ارتقای معرفتی قرآن آموزان میشود را مدنظر قرار دهیم.
رئیس کارگروه قرآنی و فرهنگی اعتاب مقدسه با اشاره به برخی ضعف های فرهنگی و قرآنی در کشور، بیان کرد: باید مأخذ برنامهریزی و ساماندهی امور مذهبی کشور قرآن کریم باشد.
معتز آقایی، دبیر کارگروه قرآنی اعتاب مقدسه در ادامه با قرائت دستورکار جلسه گفت: مطالعات و تهیه آییننامه فاز چهارم طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» در حال مطالعه و بررسی توسط آستان قدس رضوی است.
حجت الاسلام و المسلمین سید مسعود میریان، نماینده آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به اجرای فاز سوم طرح ملی «من قرآن را دوست دارم»، گفت: از ۱۸ کشور جهان، ۸۵۰ قرآنآموز از سه قاره در طرح من قرآن را دوست دارم شرکت کردند.
حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد مشرف نماینده آستان حضرت معصومه(س) نیز در ادامه با بیان اینکه با نگاهی در جامعه در مییابیم که معرفت دینی و فرهنگی که ایجاد شده از برکت مجالس اهل بیت(ع) است، گفت: صرف هزینه در ترویج مفاهیم قرآنی، سرمایهگذاری در راستای تربیت نیروی انسانی است.
رئیس مرکز قرآن و عترت حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه آثار فعالیت تربیتی مبتنی بر دین و قرآن در جامعه ملموس است، اظهار کرد: با کار در امور تربیتی از آسیبهای اجتماعی کاسته میشود.
حجتالله طلایی، معاون فرهنگی حرم مطهر احمد بن موسی(ع) نیز در این جلسه، طرحریزی دشمنان برای ترویج فساد و توسعه فرهنگ غربی در خانوادههای ایرانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: متاسفانه امرروز در فضای اینترنت انواع آموزشهای مختلف حتی به اسم خانواده، اما با چتر فرهنگ غربی که غالب بر ذهن انسانها میشود، فراهم شده است.
معاون فرهنگی حرم مطهر احمدبن موسی(ع) با تأکید بر اینکه نگاه کار جهادی در زمینه قرآن را در کنار آموزش قرآن تعلیم بدهیم، تصریح کرد: هزینه در راه قرآن سرمایهگذاری در تربیت انسانهای متعالی است.
مرتضی معصومی، نماینده مسجد مقدس جمکران با بیان اینکه از ظرفیت خادمان تخصصی افتخاری اعتاب مقدسه در طرح ملی من قرآن را دوست دارم استفاده شود، گفت: زمینه اختصاص نذورات مردمی به آموزش قرآن فراهم و سطحبندی مخاطبین نیز بر اساس سن و یا قشر در کنار آموزش ترتیبی قرآن کریم در تمامی زمینهها دیده شود.
پیشنهاد استفاده از مربیان قرآن کریم افتخاری و تشرف به خادمیاری حضرت امام رضا(ع) برای استفاده در طرح ملی من قرآن را دوست دارم در این جلسه مطرح گردید که مقرر شد ابعاد این موضوع توسط نماینده آستان قدس رضوی بررسی شود.
فعالیت قرآنی اعتاب مقدسه در ماه محرم یکی دیگر از دستورات جلسه کارگروه قرآنی اعتاب مقدسه بود که آقایی دبیر این کارگروه گفت: ۱۲ طرح در سال گذشته برای فعالیت قرآنی اعتاب مقدسه در ماه محرم پیشبینی شده بود و امسال نیز امیدواریم بتوانیم کار ویژهای با همفکری تمامی اعتاب برنامه ریزی و اجرا شود.
نماینده سازمان اوقاف نیز در ادامه این جلسه با پیشنهاد شروع برنامههای عزاداری محرم با تلاوت قرآن کریم تصریح کرد: در ایام محرم یک سوره واحد توسط همه اعتاب در یک ساعت مشخص قرائت شود و از سخنرانان برنامهها خواسته شود که در ماه محرم آیات مرتبط با حضرت اباعبدالله(ع) را در محتوای سخنرانی مدنظر قرار دهند.
نماینده حرم مطهر عبدالعظیم حسنی(ع) در این خصوص با تأکید بر اینکه باید تنوع در برنامهها ایجاد و از هنر هنرمندان مخصوصا در حوزه تولیدات دیجیتال استفاده شود، گفت: مسابقات راهی برای تشویق مردم برای ورود به وادی قرآن کریم است بنابراین حفظ سوره فجر در ماه محرم و صفر برای مقاطع سنی نوجوانان میتواند تأثیرگذار باشد.
در بخش پایانی این نشست مقرر شد اعضای کارگروه اعتاب مقدسه پیشنهادات خود را در زمینه «قرآن و حوزه بین الملل» در جلسه آینده مطرح کنند.